MK ZŠM

Klub je osnovan 23.travnja 2001.godine na tradiciji djelovanja sekcije Mačevalačkog saveza Zagreba "Škola mačevanja" koja je okupljala djevojčice i dječake u programima treninga i natjecanja mačevanja u dobnim skupinama do 11 i do 14 godina. Danas se orijentacija kluba temelji na prikupljanju podmlatka i provedbu kvalitetne obuke u mačevanju, te na usmjeravanju perspektivnih mladih mačevalaca prema visokim športskim rezultatima na domaćim natjecanjima i u inozemstvu. Oružje koje se posebno njeguje:  floret, a namjera je uspostaviti i sekciju za mač.

Klub je dao velik broj reprezentativaca među kojima se ističe Bojan Jovanović, sudionik Olimpijskih igara u Londonu 2012, peti na prvenstvu Europe 2011, pobjednik svjetskog kupa u Venezueli 2010 i dvostruki pojedinačni seniorski prvak Hrvatske.Osim Bojana Jovanovića koji ima II.kategoriju HOO, najistaknutiji članovi su još Ana Meštrović i Tončica Topić (obje III.kategorija HOO), zatim reprezentativci Ivan Komšić i Vedran Fijolić. U samom vrhu kadetske konkurencije su Eric Dinković, Bruno Bumči, Sven Marković i Sara Zovko.

Klub je od svog osnutka osvojio samo u seniorskim konkurencijama 11 naslova pojedinačnih prvaka Hrvatske (Ana Meštrović 4, Bojan Jovanović  2, Ema Frčko 2, Antonia Antunović 2, Tončica Topić 1), te 7 ekipnih seniorskih naslova (ženski floret 5, muški floret 2).

Hrvatski mačevalački savez proglasio je MK ZŠM najuspješnijim klubom u Hrvatskoj za 2010. godinu, jer su te godine osvojena sva četiri ekipna državna prvenstva u floretu (muški i žene, seniori i juniori).

Članovi kluba treniraju u mačevalačkoj dvorani Doma sportova, a trener je Sanjin Kovačić.Telefon za kontakt: 091-7674541, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

Kalendar

Multimedija

Facebook

Kontakt